Rövid szakmai tartalom

Szerző: | Már 31, 2019 | A projekt bemutatása | 0 hozzászólás

A projekt eredményeként Szeged belvárosában egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet magában foglaló rekreációs szabadidőpark komplexum valósul meg, a gyógy- és termálfürdővel egybeépített hotel szomszédságában.

 A vízi közlekedés, a víz felől érkező vendégek fogadási lehetőségeinek megteremtése céljából tervezett úszóműves kikötőállás 27 m + 96 m hosszú, ahol 48 db kishajó kikötésére nyílik lehetőség.

Az úszómű 15 m-es bejáróhíddal csatlakozik a parthoz. A kikötőhöz kapcsolódóan 65 m hosszú sólyapálya kerül kiépítésre. A hernyótalpas lépcsőnjáró biztosítja az akadálymentes közlekedést. A horgászturizmus fejlesztését szolgálja a kikötő melletti 300 m hosszú partszakaszon kialakításra kerülő horgász versenypálya. A szolgáltatás bővítést szolgálja a 88 fő befogadására alkalmas 301,4 m2-es vízi közösségi, pihenőhely létesítése, mely az úszóműves kikötőállások között kap helyet. Itt kerül kialakításra 40 m2-en a büfé. Emellett még szükséges az infrastruktúra (víz, villany, csatorna) odavezetése a kikötőhöz. Akadálymentes illemhely kialakítása. Kertészeti munkák keretében: a parton 2 db gyermekjátszótér, 2 db strandfoci pálya és 2 db röplabda pálya szolgálja majd a pihenni vágyókat, a pihenő parkban 250 m hosszúságban parti sétány kerül kialakításra, ahol 7 db hulladékgyűjtő és 20 db pad elhelyezése valósul meg, emellett útépítés, fásítás és más kertészeti munka is tervezett.

 

Helyszinrajz

 

Szegedi Partfürdő és Kemping
(Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.)
6726 Szeged, Középkikötő sor
E-mail:                             info@szegedcamping.hu
GPS:
46.251633                      20.157680
46°15´5.8´´                  20°9´30.06´´
Közérdekű információk

 

Nyitvatartás: Máj. 1. - Szept. 30.

PARTNEREINK

Skip to content