Félidejében jár a Szegedi Partfürdő háromszázmilliós felújítása

Szerző: | nov 18, 2019 | Sajtómegjelenések | 0 hozzászólás

Elsősorban a tiszai kishajóforgalom és a horgászturizmus fellendítését szolgálják a munkák, amik jelentősen megváltoztatják a Partfürdőt. Feltehetően az előnyére.

Véget ért az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházásának első fejezete a Szegedi Partfürdőn. A majdnem 300 millió forintos uniós támogatásból különféle turisztikai fejlesztéseket valósítanak meg, ezek egy része már elkészült, a többit jövőre fejezik be. Tavasszal egy új kikötővel is bővül a Partfürdő.

Ez egy aktív turisztikai pályázat, ami alapvetően a tiszai kishajóforgalmat, illetve a horgászturizmust szeretné fejleszteni, de túl ezen, a parton is létesültek mindenkit szolgáló beruházások, tehát két új játszótér is készült, felújításra kerültek a sportpályák, és a létesítményeket összekötő 250 méteres sétány is készült – mondta a Szeged TV-nek Nagy Sándor alpolgármester.

Padokat tettek ki, és fákat-bokrokat is ültettek. A horgászokat akadályozó cserjéket 260 méteres partszakaszon irtották ki, a terület rendezése után már könnyebb lejutni a vízhez. A kishajók vízre bocsátását egy új sólyapálya teszi lehetővé, továbbá, szintén a hajósoknak, kikötőbakokat és más szükséges műtárgyakat létesítettek. Jövőre folytatják.

 

Jávorszky Iván és Nagy Sándor egy új hintával ismerkednek a Partfürdőn (fotó: Iványi Aurél)

Még egy úszómű kerül a Partfürdőre, hogy a Tiszát jobban kihasználjuk, a hossza az egyik irányba 60 méter lesz, a másik irányban 24 méter, ide lehet majd csónakokat, kishajókat kikötni, illetve középen lesz egy vízi vendéglátóipari egység, ami rendezvényhelyszín is lesz – mondta a tévének Jávorszky Iván, a Szegedi Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.    

Ezt várhatóan tavasztól lehet majd használni. A beruházások természetesen nem csak a turisták kényelmét szolgálják, hanem a Partfürdő szegedi vendégeinek is kellemesebbé teszik a Tisza mellett eltöltött szabadidőt.

https://szeged.hu/hirek/31208/felidejeben-jar-a-szegedi-partfurdo-haromszazmillios-felujitasa

Szegedi Partfürdő és Kemping
(Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.)
6726 Szeged, Középkikötő sor
E-mail:                             info@szegedcamping.hu
GPS:
46.251633                      20.157680
46°15´5.8´´                  20°9´30.06´´
Közérdekű információk

 

Nyitvatartás: Máj. 1. - Szept. 30.

PARTNEREINK

Skip to content