A partfürdőn ismét az árvíz az úr

Szerző: | nov 18, 2019 | Sajtómegjelenések | 0 hozzászólás

Izgulnak az üdülő tulajdonosok a partfürdőn, kell-e pakolniuk. Az előrejelzések alapján úgy tűnik erre nem lesz szükség, 6 méter körül tetőzhet a folyó.

A szegedi partfürdő nagymedencéje már tele van a Tisza vízével. Beljebb pedig a csatornákon keresztül talál utat magának, így bokáig érő víz áll a terület nagy részén, az épületek alá is befolyik.

– Utoljára 2010-ben volt nagyobb áradás, az utóbbi nyolc éveben nem hagyta el a medrét a folyó. Kollégáim minden nap figyelik a jelentéseket, felkészültek, tudják mikor kell pakolni – magyarázta Jávorszky Iván, a partfürdőt üzemeletető IH Rendezvényközpont igazgatója. Tudják mekkora tetőzésnél mit lep el a víz, 620 centi felett mindent pakolni kell, 650-nél pedig már a recepciót is elönti. Egyelőre úgy tűnik, erre nem lesz szükség, szerda reggel 590 centimétert mértek Szegednél. Kozák Pétertől, az ATIVIZIG vezetőjétől megtudtuk, a hét második felében számítanak 6 méter körüli tetőzésre.


Váradi Márton és szomszédja Anikó a vízbe tett raklapon keresztül közelíti meg nyaralóját.
Fotó: Török János –

– Minden nap eljövök, megnézem kell-e pakolni. Izgulunk, bár egyelőre nincs nagy baj – mondta Váradi Márton üdülőtulajdonos. Szomszédja, Anikó már telepakolta nyaralója hűtőjét, most mégis hazaviszi a tartalmát. Az áradás ellenére zajlik a partfürdő korszerűsítése, a munkálatok egy részét el tudják végezni.

https://www.delmagyar.hu/szeged-es-kornyeke/a-partfurdon-ismet-az-arviz-az-ur-fotok-4496670/

Szegedi Partfürdő és Kemping
(Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.)
6726 Szeged, Középkikötő sor
E-mail:                             info@szegedcamping.hu
GPS:
46.251633                      20.157680
46°15´5.8´´                  20°9´30.06´´
Közérdekű információk

 

Nyitvatartás: Máj. 1. - Szept. 30.

PARTNEREINK

Skip to content