2019. október

Szerző: | nov 18, 2019 | Hírek | 0 hozzászólás

Új aktív turisztikai szolgáltatások vehetők igénybe a megújult Partfürdőn

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. által üzemeltetett Partfürdőn az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása zajlik 299,95 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja a jelenleg is többfunkciós turisztikai terület vonzerejének fejlesztése a Tiszához kötődő aktív turisztikai szolgáltatások – vízi turizmus és horgászturizmus – feltételeinek kialakításával. A projekt első elemeként a vízpart újult meg; jelentős kertészeti beruházások történtek, elkészült a sólyapálya, kialakításra került a horgászpálya, akadálymentes mosdó létesült. A kivitelező GENÉV Kft. szeptember végére fejezte be a projekt ezen építési munkálatait. A projekt másik fő eleme egy új kikötőállomás létesítése, amely 48 db kishajó kikötését biztosítja és tartalmaz egy 300 m2 alapterületű vízi pihenőhelyet egy 40 m2-es büfével.

 Közel fél évvel a munkaterület átadása után a kivitelező GENÉV Kft. befejezte a projekt építési munkálatait. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, hogy elkészült két új gyermekjátszótér, megújultak a homokos röplabda- és strandfocipályák, így mind a gyermekek, mind a sportolni vágyó vendégek aktív pihenése biztosított. A kertészeti tervnek megfelelően megtörtént a fák és cserjék elültetése is. A pihenő parkban 250 m hosszúságban parti sétány épült, ahol 20 db pad és 7 db szelektív hulladékgyűjtő elhelyezése valósult meg. A parti sétány a sólyapályát, a horgászpályát, és az új úszóművet köti össze a meglévő utakkal.

Elkészültek a kikötőhöz kapcsolódó létesítmények: a 77 m hosszú sólyapálya, ami a kishajók biztonságos és kényelmes vízre helyezésének lehetőségét biztosítja, valamint a felépítményes úszómű parthoz rögzítését szolgáló mederfali műtárgyak – támfészkek, kikötőbakok, a lépcső, és kiépült a kikötő közműcsatlakozása is.

Kialakításra került egy új akadálymentes WC is. Mindezek mellett az egyik leglátványosabb változás – ami a szegedi oldalról is szembetűnő – a 260 m hosszú horgászpálya kialakítása, melyhez kapcsolódóan a bozót- és cserjeirtás, valamint a tereprendezést követően teljesen átalakult az újszegedi partszakasz.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a projekt másik elemére vonatkozóan tájékoztatta a megjelenteket, hogy az úszóműves kikötő alépítménye várhatóan novemberben helyezhető vízre. Ezt követően készül el a felépítmény, majd 2020 februárjában kerül összeszerelésre a Partfürdő vízpartján a komplett úszómű.

A projekt kiemelt célja, a Tisza, mint helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező természeti adottság turisztikai célú, hasznosításának fejlesztése. A projekt eredményeként Szeged belvárosában egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet magában foglaló rekreációs szabadidőpark komplexum valósul meg, a gyógy- és termálfürdővel egybeépített hotel szomszédságában.

 

Szegedi Partfürdő és Kemping
(Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.)
6726 Szeged, Középkikötő sor
E-mail:                             info@szegedcamping.hu
GPS:
46.251633                      20.157680
46°15´5.8´´                  20°9´30.06´´
Közérdekű információk

 

Nyitvatartás: Máj. 1. - Szept. 30.

PARTNEREINK

Skip to content