2018. augusztus

Szerző: | Már 29, 2019 | Hírek

Támogatást nyert a Partfürdő turisztikai szolgáltatásainak bővítése című projekt   

 A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. a „Partfürdő turisztikai szolgáltatásainak bővítése” címmel támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című pályázati felhívására,  melyet Támogató 2018. 06.08. napon kelt támogatói döntése szerint támogatásban részesített. A TOP-6.1.4-16-SG1-2017-00001 azonosító számú   projekt európai uniós támogatásának mértéke nettó 299.950 eFt

 Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. által üzemeltetett Partfürdő látogatottsági adatai alapján (33,7 ezer fő) évek óta folyamatosan fejlődő turisztikai attrakciója Szeged városának. A Partfürdő vezetése nyomon követi más vízparti fürdőhelyek munkáját, látogatottságát és az elemzésekből, valamint saját kimutatásaikból kiderül, hogy a vendégszám jelentős mértékben növelhető, ha megtörténik a „kapunyitás a víz felé”.  külföldön már gyakorlat, hogy kihasználva a természet közelségét komplex szolgáltatást biztosító rekreációs és szabadidő parkokat hoznak létre. Szegeden ez a feltétel a fürdővel, kempinggel és a sátorozó hellyel kiegészülve – a belváros mellett – rendelkezésre áll. A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. 2017 tavaszán megkezdte a projekt előkészítési munkálatait.

 A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman turisztikai vonzerejének fejlesztése a Tiszához kötődő aktív turisztikai szolgáltatások – vízi turizmus és horgászturizmus – feltételeinek kialakításával, ezáltal programcsomagjának és szolgáltatási körének bővítése. Kapunyitás a víz felé – a Tisza, mint szimbolikus tér aktív turisztikai célú hasznosítása, bekapcsolódás a vízi útvonalba szintén kiemelt cél. A beruházásnak köszönhetően a Tisza, mint helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező természeti adottság turisztikai célú, hasznosításának fejlesztése valósul meg.

 A fejlesztés eredményeként a vízi közlekedés, a víz felől érkező vendégek fogadási lehetőségeinek megteremtése céljából úszóműves kikötőállás létesül, ahol 48 db kishajó kikötésére nyílik lehetőség. A jövőben 72 férőhelyesre bővíthető a kapacitás. A kikötőhöz kapcsolódóan 65 m hosszú sólyapálya kerül kiépítésre. A horgászturizmus fejlesztését szolgálja a kikötő melletti 300 m hosszú partszakaszon kialakításra kerülő horgászpálya. A szolgáltatás bővítést szolgálja a 100 fő befogadására alkalmas 301,4 m2-es vízi pihenőhely létesítése, mely a vízi úszóműn kap helyet. Itt kerül kialakításra 40 m2-en a büfé. Emellett a parton 2 db gyermekjátszótér, 2 db strandfoci pálya és 2 db röplabda pálya szolgálja majd a pihenni vágyókat. A pihenő parkban 250 m hosszúságban parti sétány kerül kialakításra, ahol 20-20 db hulladékgyűjtő és pad elhelyezése valósul meg. A kikötőhely közvetlen környezetének fejlesztése során fásítás tervezett. A kikötőhely rendeltetésszerű működését segíti a vízi üzemanyagtöltő állomás kialakítása. A kikötő környezetében akadálymentes WC kialakítása tervezett. A hernyótalpas lépcsőnjáró biztosítja az akadálymentes közlekedést. 

Szegedi Partfürdő és Kemping
(Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.)
6726 Szeged, Középkikötő sor
E-mail:                             info@szegedcamping.hu
GPS:
46.251633                      20.157680
46°15´5.8´´                  20°9´30.06´´
Közérdekű információk

 

Nyitvatartás: Máj. 1. - Szept. 30.

PARTNEREINK

Skip to content